Uzamknutie tabletu iba pre Pichacie hodiny

Existuje niekoľko spôsobov, ako môžeme tablet Android nastaviť tak, aby umožňoval iba použitie vybranej aplikácie (Pichacích Hodín). Môžete sa tak uistiť, že používatelia na tablete s Pichacími Hodinami nezapnú inú aplikáciu, alebo nebudú meniť nastavenia tabletu.

Funkcia "Device owner" v Android 6 a novšom

V zariadení Android 6 a novšom môžete jednu z aplikácií (ktorá to podporuje) nastaviť ako tzv. "Device owner". Táto aplikácia potom môže ľubovoľne meniť nastavenie tabletu a mimo iného sa môže spustiť v tzv. "Pinned režime". V takom režime nie je možné aplikáciu vypnúť, nemožno ju prepnúť do pozadia atď. Ak je aplikácia nastavená aby sa spúšťala po spustení zariadenia, nepôjde sa z aplikácie dostať ani reštartom (na rozdiel od ostatných popísaných metód), pretože po spustení tabletu sa aplikácia opäť spustí v Pinned režime. Avšak nastavenie aplikácie ako Device Owner je zložitejší postup, ktorý odporúčame iba pokročilým používateľom.

  1. Na Android nainštalujte aplikáciu Pichacie Hodiny GIRITON cez aplikáciu Obchod Play.
  2. Na Android nainštalujte všetky aktualizácie cez Obchod Play - Menu - Moja Aplikácia - Aktualizovať všetko.
  3. Z Androidu zmažte všetky účty (Google a prípadné ďalšie), a to cez Nastavenia - Účty, kde je nutné každý účet vybrať - Odobrať účet.
  4. V Androide nastavte aplikáciu Pichacie hodiny ako správca zariadení v Nastavenia - Zabezpečenie - Aplikácia pre správu zariadenia, kde zapnite prepínač u appky Píchacie hodiny
  5. Na Androide zapnite a otvorte Nástroje pre vývojárov a zapnite USB ladenie podľa návodu tu alebo tu.
  6. Na PC stiahnite aplikáciu ADB debug bridge a aplikáciu rozbaľte do nejakého adresára.
  7. Pripojte Android ladiacim USB káblom k PC. Android sa spýta na povolenie komunikácie s vašim PC, povoľte.
  8. Na PC spustite v Príkazovom riadku príkaz "adb shell dpm set-device-owner cz.giriton.android.dochazka.ui/.AdminReceiver"  a to zo zložky s rozbaleným ADB debug bridge, v ktorom leží program adb.exe
  9. Na Androide otvorte Obchod Play a opäť sa prihláste svojim účtom Google, ktorý ste v kroku 3) odstránili.

Funkcia "Pripnutie obrazovky" v Android 5 a novšom

Pomocou tejto funkcie môžete na tablete so systémom Android 5 a novšom vybrať aplikáciu, s ktorou sa smie pracovať. Kým nezadáte PIN, nebude možné túto aplikáciu prepnúť. Návod na sprevádzkovanie Pripnutie obrazovky nájdete TU a TU alebo video TU .

Funkcia "Obmedzené profily" v Android 4.3 a novšom

V tablete môžete zvoliť, ktoré aplikácie, funkcie a obsah používateľ s obmedzeným prístupom môže používať. Návod na nastavenie tejto funkcie nájdete TU a TU .

Obmedzenie používania funkcií pomocou špeciálnej aplikácie

Pre zariadenia Android existuje niekoľko aplikácií, ktoré dokážu pomocou PINu alebo hesla nastaviť obmedzenie toho, čo môže aktuálny užívateľ na zariadení vykonávať (meniť nastavenie tabletu, spúšťať vybrané aplikácie, ...). Pomocou nasledujúcich aplikácií môžete tiež obmedziť použitie tabletu iba pre vybranú aplikáciu (Píchacie Hodiny): AppLock a Smart AppLock. Tento spôsob však neodporúčame, pretože sa spolieha na inštaláciu cudzích aplikácií, ktoré môžu obsahovať reklamy a ich funkčnosť nemôže byť zaručená.