Aký tablet vybrať pre Pichacie Hodiny

Pri výbere vhodného tabletu, ktorý má slúžiť ako Pichacie Hodiny, je nutné si uvedomiť, či chcete pri čipovaní dochádzky používať RFID či NFC čipy a kľúčenky, magnetické karty, vytlačené QR kódy, či ručne zadávať PIN na dotykovej klávesnici tabletu.

Aplikácia Pichacie Hodiny pri dochádzke podporuje záznam GPS aj vytvorenie fotografie. Ak chcete využívať tieto funkcie, je nutné myslieť na to, aby mal tablet prednú kameru, príp. GPS modul.

Chcete čipovať pomocou RFID či NFC čipov a kľúčeniek

Takýto tablet musí mať USB port, pomocou ktorého sa pripojí čítačka NFC čipov, RFID čipov či čítačka magnetických kariet. Ďalej je dôležité, aby bol tablet nabíjaný iným spôsobom, než cez tento USB port (pretože ten bude obsadený čítačkou).

Následne sa k takémuto tabletu do USB pripojí:

Pri použití NFC čipov na čipovanie dochádzky je možné využiť aj tablety, ktoré už majú vstavanú NFC čítačku. Tu je ale ponuka tabletov značne obmedzená a výber konkrétneho modelu nechávame na klientovi. Je potrebné pamätať na skutočnosť, že pri takýchto tabletoch je často nutné priložiť čip na veľmi konkrétne miesto (pod ktorým je čítačka umiestnená), čo je niekedy iba na zadnej strane tabletu. Externé USB čítačky NFC čipov čítajú čipy aj do vzdialenosti 5 cm.

Chcete čipovať pomocou pomocou QR kódov

Jediná podmienka pre takýto tablet je, aby mal tablet kameru na prednej strane. Technicky postačia aj najlacnejšie tablety s kamerami s nízkym rozlíšením, ale majte na pamäti, že takéto tablety nemusia dobre znášať prevádzku 24/7. V prípade tabletu Android je nutný systém Android 6 a novší.

Tablet na čipovanie pomocou ručne zadaného PINu

Pokiaľ sa pre vkladanie dochádzky rozhodnete nevyužívať čipy, karty ani QR kódy, môžete ako Pichacie Hodiny použiť v zásade akýkoľvek tablet. Keďže používatelia na čipovanie používajú dotykovú obrazovku tabletu na vpísanie ich PINu, odporúčame pre pohodlné vkladanie tablety s uhlopriečkou 7'' a viac. V prípade tabletu Android je nutný systém Android 6 a novší.