Nastavenie aktivity Pauza

Automaticky vkladaná Pauza bez nutnosti čipovania

Aktivitu Pauza môžeme nastaviť tak, aby odčítala napr. 30 min. z pracovnej doby za každch odpracovaných 6 hodín. Užívateľ si tak nemusí čipovať pauzu, tá sa vloží automaticky. Odčíta sa za ňu čas, ktorý potom nebude započítaný do celkovej odpracovanej doby. Tento spôsob vkladania Pauzy je možné zapnúť aj spätne vo všetkých neuzatvorených mesiacoch.

Funkciu zapnete nasledovne:

  1. Kliknete na Menu užívateľ (vaše meno vľavo hore) - Správa - Plánované úlohy.
  2. Tlačítkom Pridať zobrazíte ponuku plánovaných úloh.
  3. Vyberte úlohu Vlož aktivitu do bloku dlhšieho než...
  4. Po pridaní kliknite na novo vytvorenú plánovanú úlohu, zobrazí sa jej detail.
  5. Vpravo potom zvolíte dĺžku vkladanej aktivity (napr. 00:30), hraničnú dĺžku aktivít (napr. 06:00), posun začiatku vkladanej aktivity (napr. 05:00) a maximálny počet blokov vkladanej aktivity.
  6. Ďalej potom môžete donastaviť, na aké aktivity alebo zmeny sa táto úloha vzťahuje. Na karte 2 Platí iba pre tak môžete obmedziť túto aktivitu len na niektoré strediská/značky.

V tomto nastavení sa teda vloží Pauza v dĺžke 00:30 za 5. odpracovanou hodinou, keď užívateľ splní podmienku odpracovania aspoň 6h Práce.

Predĺženie príliš krátko čipovanej prestávky

Pokiaľ si užívatelia čipujú pauzy sami, ale niekedy ich ukončia napr. po 25 minútach a problém je týchto chýbajúcich 5 minút, môžeme nastaviť Pauzu tak, aby napr. všetky pauzy trvajúce od 20 do 30 minút predĺžila na 30 minút.

Funkciu zapnete nasledovne:

  1. Kliknete na Menu užívateľ (Vaše meno vľavo hore) - Správa - Plánované úlohy.
  2. Tlačítkom Pridať zobrazíte ponuku plánovaných úloh.
  3. Vyberte úlohu Automatické predĺžnie aktivity.
  4. Po pridaní kliknite na novo vytvorenú plánovanú úlohu, zobrazí sa jej detail.
  5. V detaili zvolíte spodnú hranicu (napr. 00:25), vrchnú hranicu (napr. 00:30) a sledovanú aktivitu (Pauza).
  6. Na karte 2 Platí iba pre potom môžete túto aktivitu obmedziť len na niektoré strediská/značky.

V tomto nastavení sa potom všetky Pauzy, ktoré majú dĺžku 25-29min predĺžia na 30 min. Pauzy o dĺžke 0-24min zostanú bez zmeny.

Pokiaľ si počas zmeny evidujete kratšie segmenty aktivity Pauza, ktoré sú rozvrhnuté do viacerých blokov, je možné nastaviť predĺženie jednej z týchto aktivít na požadovanú hornú hranicu. Stačí si zakliknúť možnosť porovnať so sumou aktivity.

PRÍKLAD: Počas zmeny si evidujem Pauzu o 11:00 - 11:10 (10 minút) a potom o 12:00 - 12:15 (15 minút). Celkom mám teda 25 minút strávených na Pauze.

V nastavení predĺženia aktivity mám stanovenú hornú hranicu 30 minút a aktívnu funkciu porovnať so sumou aktivity.

Akonáhle sa plánovaná úloha spustí, predĺži druhú aktivitu Pauza do 12:20. Pauza sa tak automaticky predĺži na stanovených 30 minút.

Ukončenie prestávky prebiehajúcej dlhšie než...

Systém je možné nakonfigurovať aj tak, aby si užívatelia mohli čipovať iba začiatok pauzy a koniec sa im (po vopred nastavenej dobe) vloží sám. Pokiaľ si užívateľ pauzu ukončí pred uplynutím tejto nastavenej doby, je všetko v poriadku. Pokiaľ ale nie, systém ju ukončí za neho.

  1. Kliknite na Menu užívateľ (Vaše meno vľavo hore) - Správa - Plánované úlohy.
  2. Tlačítkom Pridať zobrazíte ponuku plánovaných úloh.
  3. Vyberte úlohu Ukonči aktivitu trvajúcu dlhšie než...
  4. Po pridaní kliknite na novo vytvorenú plánovanú úlohu, zobrazí sa jej detail.
  5. V detaile voľte maximálnu dĺžku aktivity (napr. 00:30) a kontrolovanú aktivitu (Pauza).
  6. Na karte 2 Platí iba pre potom môžete obmedziť túto aktivitu len na niektoré strediská/značky.

V tomto nastavení sa potom všetky Pauzy, ktoré nemajú čipnutý koniec, sami ukončia po 30 minútach.

Ak si počas zmeny evidujete kratšie segmenty aktivity Pauza, ktoré sú rozvrhnuté do viacerých blokov, je možné nastaviť, aby sa po súčte týchto aktivít ukončila aktuálne trvajúca pauza. Stačí si zakliknúť možnosť Počítať tiež nesusediace bloky.

PRÍKLAD: Počas zmeny si evidujem Pauzu o 11:00 - 11:10 (10 minút). Potom idem na ďalšiu pauzu o 12.00 h. Akonáhle je 12:20, dosiahne celkový súčet hodnoty Pauza 30 minút (za obe aktivity).

Ak mám v nastavení ukončenia aktivity zvolenú možnosť Počítať tiež nesusediace bloky, plánovaná úloha bude brať do úvahy celkový súčet aktivity Pauza a nie iba daný jeden blok aktivity.