Duálne aktivity

Čo je duálna aktivita a prečo vám uľahčí prácu? V GIRITONe nájdete klasické aktivity ako je Práca alebo Pauza. Tieto aktivity si spravidla zadáva používateľ tak, že spustí začiatok a po nejakej dobe zase koniec aktivity. Duálna aktivita umožní vloženie dvoch akcií naraz.

PRÍKLAD: Užívateľ Novák má zmenu v čase 08:00-16:00. O 14:00 chce odísť k lekárovi a do práce sa už v ten deň nevrátiť.

Ako také záznamy do dochádzky zadať

  1. Vytvorí si vopred žiadosť o Lekára v čase 14:00-16:00 - na pichacích hodinách potom pri odchode zadáva iba tlačidlo Odchod,
  2. Pri odchode klikne na tlačidlo Odchod a potom tlačidlo Lekár štart - aktivita Lekár sa však sama neukončí a na konci dňa sa bude indikovať tento záznam ako chybný, ktorý treba ďalší deň opraviť,
  3. Pri odchode klikne na duálnu aktivitu Odchod k lekárovi - toto tlačidlo ukončí aktivitu Práca, začne aktivitu Lekár a na konci zmeny Lekára automaticky ukončí.

Duálna aktivita sa spravidla používa pre aktivity, ktoré sa majú samy ukončiť - Odchod k Lekárovi, Odchod na Voľno z nadčasu, Odchod na Homeoffice a ďalšie.

Ďalej je možné potom nastaviť, aby sa pomocou duálnych aktivít vkladala daná aktivita automaticky na každý deň podľa zmien, kým si užívateľ nezadá Príchod. Toto je možné využiť napr. u OČR, Paragrafu, Dovolenky, Neschopenky a pod.

Nastavenie duálnej aktivity

  1. Vo webovej aplikácii prejdite do Menu užívateľ (vaše meno vľavo hore) - Dochádzka - Dochádzkové aktivity duálne. 
  2. Kliknite na tlačidlo Pridať. 
  3. Zadajte názov aktivity tak, ako sa má zobraziť na pichacích hodinách a vyberte, ktorú aktivitu má toto tlačidlo vložiť.
  4. Zatržítkami si nastavte duálnu aktivitu do požadovanej konfigurácie. Nápoveda v bublinkách Vám uľahčí orientáciu. 

Spôsob určenia času konca

Príklady si ukážeme na smene, ktorá je nastavená od 8:00 do 16:30 (30 min. neplatená prestávka).

  • Vyplniť Aktivitou 2 až do konca aktuálnej smeny
    • Aktivita ukončí striktne ku koncu smeny, tzn. v čase 16:30.
  • Vyplniť Aktivitou 2 až do konca dĺžky aktuálnej smeny
    • Systém sa pozrie na dĺžku smeny (tu 8 hodín) a podľa toho, kedy zamestnanec prišiel do práce, určí čas konca. Pokiaľ teda zamestnanec príde o 8:20, ukončí aktivitu o 16:50.

Automaticky vkladaná aktivita

Pokiaľ zatrhnete možnosť Vkladať aktivitu 2 opakovane, bude sa vkladať automaticky až do doby, kedy si zamestnanec vloží príchod do práce. Toto sa hodí napr. pri dovolenke pri ktorej nie je vopred jasne definované, do kedy bude trvať. Záleží teda iba na zamestnancovi, kedy ju ukončí.

Automatické vkladanie tejto aktivity (v tomto príklade Dovolenky) je možné ukončiť aj ručne a to konkrétne v agende Personalistika > vyberiete zamestnanca > karta 5 Dochádzka.

Duálne aktivity sa neponúkajú v agende Dochádzka

  1. V Menu užívateľ - Dochádzka - Dochádzkové aktivity si nájdite aktivitu Práca (celkom)
  2. Na karte 4 Ostatné si zapnite zatržítko Duálne aktivity ponúkať v agende Dochádzka. Zmeny uložte. Týmto krokom si sprístupníte nové pridané tlačítka "Odchod na.." taktiež v agende Dochádzka.