Integrácia s Fidoo.com

Dochádzku GIRITON je možné jednoducho integrovať so systémom Fidoo.com pre správu služobiek a cesťákov. Integrácia spočíva v tom, že Dochádzka GIRITON prenáša cesťák z Fidoo.com do Giritonu (takže keď založíte nový cesťák vo Fidoo.com, vytvorí sa nová Služobná cesta v Giritone u rovnakej osoby).

Pre sprevádzkovanie integrácie postupujte takto:

1) Založte si firemný účet v Dochádzke GIRITON

V Personallistike majte vytvorených nejakých užívateľov. Venujte pozornosť tomu, aby ste jednotlivým používateľom nastavili správne "Číslo používateľa", ktoré bude nutné používateľom nastaviť rovnako aj vo Fidoo.com.

2) Zriaďte si firemný účet vo Fidoo.com

To urobíte na adrese www.fidoo.com. Vo Fidoo založte jednotlivých užívateľov a tým nastavte rovnaké Číslo užívateľa, aké majú v Giritone.

3) Zapnite synchronizáciu medzi GIRITONom a Fidoo.com

Vo webovej aplikácii Fidoo vytvorte API kľúč pre komunikáciu medzi oboma systémami. API kľúč si vygenerujte podľa postupu tu: https://www.fidoo.com/podpora/ako-fidoo-api-funguje/. Tento kľúč si skopírujte.

Vo webovej aplikácii GIRITON choďte do Menu užívateľ -> Správa -> Plánované úlohy, kliknite na Pridať a vyberte plánovanú úlohu "Synchronizácia s Fidoo.com". Do poľa API kľúč vyplňte API kľúč z predchádzajúceho kroku.

Venujte pozornosť poľu "Záznamy spárovať pomocou", ktoré hovorí, podľa akého kľúča sa párujú používatelia z Fidoo.com a používatelia z Giritonu. Zvyčajne tu ponechajte predvolenú hodnotu "Číslo užívateľa".

Pomocou zatržítok "Importovať iba" môžete vybrať, v akom stave musí byť cesťák vo Fidoo.com, aby sa preniesol do Giritonu. Napríklad obvykle zrejme nebudete chcieť z Fidoo.com prenášať cesťáky v stave "Otvorený" (keďže tieto dáta sa ešte môžu zmeniť), najskôr ale budete chcieť prenášať cesťáky v stave "Vyúčtovaný" (keďže tieto dáta sú už dostatočne finálne).

V predvolenom nastavení sa prenášajú vždy cesťáky za obdobie "začiatok minulého mesiaca" až "koniec aktuálneho mesiaca". Teda keď sa synchronizácia spustí 5.8.2021, bude Giriton z Fidoo.com prenášať cesťákov vložené na dni medzi 1.7.2021 - 31.8.2021. Toto je možné v prípade potreby upraviť v nastavení plánovanej úlohy.

Po dokončení nastavenia Plánovanej úlohy "Synchronizácia s Fidoo.com" nezabudnite uložiť zmeny. Od tejto chvíle sa vám automaticky každých cca 5 minút prenáša cesťák z Fidoo do Giritonu ako Služobné cesty, v oboch systémoch teda budete mať aktuálnu personalistiku.

Pozor: z Fidoo.com sa do Giritonu prenášajú Cesťáky v stave "Správa", nie v stave "Žiadosť". Aby sa Cesťák v Giritone zobrazil, buď ho rovno vytvorte ako Správa, alebo ho vytvorte ako Žiadosť s tým, že následne pri Žiadosti vykonáte "Vytvoriť správu".