Tlačová zostava na mieru

Editor tlačových zostáv

Giriton ponúka jednoduchý editor tlačových zostáv, pomocou ktorého si môžete sami zostaviť jednoduché zostavy a reporty. Vaše nové tlačové zostavy sa potom budú ponúkať v agende Dochádzka -> Tlač, kde si rovnako ako pri ostatných zostavách vyberiete obdobie, za ktoré sa budú dáta exportovať a užívateľov, ktorých dáta sa majú exportovať. Po vyexportovaní si stiahnete súbor Excel s vašimi dátami.

Novú Tlačovú zostavu môžete vytvoriť v Menu užívateľ -> Správa -> Zostavy, klikom na tlačidlo +Pridať. Novú tlačovú zostavu pomenujte a vyberte, či je typu "denný" alebo "mesačný".

  • Denná zostava: Zobrazí výsledky dochádzky jednotlivých osôb za každý jednotlivý deň v mesiaci. Pokiaľ exportujete viac osôb naraz, bude mať výsledný Excelový súbor viac listov, pre každú osobu jeden. Na každom liste bude 28 – 30 riadkov, pre každý deň v mesiaci jeden. V stĺpcoch potom budú výsledky jednotlivých dochádzkových aktivít.
  • Mesačná zostava: Zobrazí sumy dochádzkových aktivít jednotlivých osôb za celý vybraný mesiac. Pokiaľ exportujete viac osôb naraz bude mať výsledný Excelový súbor jediný list, kde na riadkoch budú jednotlivé osoby, stĺpce budú jednotlivé dochádzkové aktivity a v bunkách bude suma danej aktivity pre danú osobu

Po pomenovaní novej tlačovej zostavy a voľbe typu "dennej" alebo "mesačnej" sa prepnite na kartu "2 Dáta zostavy". Z tabuľky "Dostupné stĺpce" môžete do tlačovej zostavy pridávať stĺpce jednotlivých typov, napríklad "Pole z Personalistiky" (Meno, Priezvisko, Typ pracovného pomeru, ...) alebo "Hodnota dochádzky" (Práca Celkom, Stravenky, Dovolenka, ... ).

Pri jednotlivých stĺpcoch si volíte záhlavie stĺpca, šírku stĺpca, poradie stĺpcov a napríklad pri stĺpci "Hodnota dochádzky" volíte, či sa má čas zobrazovať ako hodiny:minúty alebo ako desatinné číslo. Nakoniec vašu novú zostavu uložte a nakoniec ju v agende Dochádzka -> Tlač nájdete pod menom, ktoré ste zvolili.

Čo ak si tlačovú zostavu neviete v editore zostaviť, alebo editor zostáv neponúka možnosti, ktoré potrebujete? 

Pokiaľ si medzi viacerými tlačovými zostavami a exportmi, ktoré už v Giritone sú, nevyberiete, je možné pridávať tlačové zostavy a exporty na mieru. To sa môže hodiť napríklad vtedy, ak máte vlastnú Excelobú tabušku, v ktorej ste zvyknutí s dátami dochádzky pracovať. Vaša tabuľka možno obsahuje špeciálne rovnice a dodatočné výpočty, alebo ide len o špeciáln formátovanie, na ktoré ste zvyknutí.

Ak máte záujem o pridanie vlastnej tlačovej zostavy do Dochádzky Giriton, posím, pošlite nám emailom presnú ukážku vašej zostavy v Exceli.

Dodaný ukážkový excelový súbor musí splňovať:- Súbor musí obsahovať ukážkové dáta nejakých ukážkových osôb, aby bolo napríklad jasné, či chcete čas formátovať ako "8,5" alebo "8:30" atď.- Ak chcete mať v Exceli nejaké vlastné rovnice, je nutné, aby ste do neho rovnice doplnili pred tým, než nám o zašlete. Prosím, berte na vedomie, že nekontrolujeme správnosť vašich rovníc.- Pokiaľ si do zostavy želáte prepisovať nejaké údaje dochádzky z Giritonu, je nutné presne popísať, ktorú položku z Giritonu chcete prepísať do ktorého stĺpca vo vašej Excelovej zostave. Napríklad by ste teda do Excelu pridali stĺpce nazvané "Práca(Celkom)" a "Práca Nočná", teda nazvané rovnako, ako sú zodpovedajúce položky pomenované aj v Giritone. Ak si prajete mať v zostave položky pomenované inak, než v Giritone, je nutné nám dodať popis typu: "Do stĺpca C exportujte z Giritonu hodnotu "Práca Nočná" atď.- Ak si prajete mať vo výslednej zostave nejaké formátovanie (rôzne veľkosti fontov, tučné, ...), je nutné, aby toto formátovanie bolo súčasťou ukážkového excelu, ktorý nám zašlete. 

Tlačová zostava na mieru je jednorazovo platená viacpráca. Výška viacpráce závisí na zložitosti tlačovej zostavy a predovšetkým na počte dodatočných úprav oproti pôvodnému zadaniu.

Po obdržaní ukážkového excelového súboru vám v rámci niekoľkých dní odpovieme, či je možné takúto zostavu do Giritonu pridať, poprípade akú čiastku by sme za viacprácu fakturovali. Po vzájomnom odsúhlasení vezmeme vami dodaný excelový súbor a napojíme ho do Giritonu tak, že v okamžiku tlače tento Excelový súbor naplníme príslušnými dátami z Giritonu.