Integrácia s Infocar

Dochádzku GIRITON je možné integrovať so systémom Infocar.sk pre monitorovanie vozidiel. Integrácia spočíva, že GIRITON z Infocaru automaticky prevádza jednotlivé cesty vozidlami a vykonáva ich vykonáva ako záznamy typu Služobná cesta.

Pri sprevádzkovaní integrácie postupujte takto:

1. Založte si firemný účet v Dochádzke GIRITON

V Personalistike majte vytvorených nejakých užívateľov. Najmä v Personalistike venujte pozornosť karte "6 Dochádzkové PINy, čipy, QR kódy" a poliam "Dochádzkový PIN, čip, QR kód", kam je potrebné ku každému užívateľovi (ktorého služobné cesty sa majú synchronizovať) napísať to isté číslo, ktoré má v Infocare -> Administrácia -> Vodiči, uvedené v poli "Identifikátory". Obvykle to bude číslo v tvare "4500000B0CA070000" atď.

2. Zriaďte si firemný účet v Infocar.sk

To urobíte na adrese www.infocar.sk. V Infocare majte vytvorený užívateľský login a heslo, ktoré neskôr odovzdáte do Giritonu. Ideálne založte nový login a nepoužívajte tak rovnaký login na prihlasovanie do infocaru a na synchronizáciu dát. Nový login v Infocare založíte v Infocar -> Administrácia -> Užívatelia.To urobíte na adrese www.infocar.sk . V Infocare majte vytvorený užívateľský login a heslo, ktoré neskôr odovzdáte do Giritonu. Ideálne založte nový login a nepoužívajte tak rovnaký login na prihlasovanie do infocaru a na synchronizáciu dát. Nový login v Infocare založíte v Infocar -> Administrácia -> Užívatelia.

3. Zapnite synchronizáciu s Infocarom

V Giritone choďte do Menu užívateľ -> Správa -> Plánované úlohy, kde pridajte novú plánovanú úlohu "Synchronizácia s Infocar - Služobné cesty". Budete opýtaný na login a heslo z Infocaru z predchádzajúceho kroku. Pokiaľ bude login a heslo funkčné, bude pridaná nová plánovaná úloha, ktorá každých pár minút vykonáva synchronizáciu služobných ciest z Infocaru do Giritonu.

V karte "2 Platí iba pre" môžete nastaviť, aby sa synchronizovali služobné cesty iba užívateľov z vybraných stredísk alebo s vybranou značkou. To sa môže hodiť najmä keď synchronizáciu testujete, aby sa tak prenášali služobné cesty napríklad iba niekoľkých testovacích užívateľov a nie všetkých.

Služobné cesty sa k užívateľom párujú na základe zhody "Identifikátora" z Infocaru a "Čísla ČIPu" z Giritonu.

Keď danú plánovanú úlohu vyberiete, môžete v hornej časti obrazovky kliknúť na "Spustiť ručne". Tým dôjde k spusteniu sychronizácie a zobrazia sa výsledky. Ľahko tak zistíte, ktorým užívateľom sa preniesli aké služobné cesty, poprípade ktoré dáta boli preskočené a z akého dôvodu.