Export Sodexo

Z Dochádzky GIRITON je možné exportovať počty a ceny pridelených stravných lístkov priamo do Portálu Sodexo.

Po prihlásení do webovej aplikácie sa v agende Dochádzka prepnite na požadovaný mesiac. V hornej časti kliknite na Tlač a vyberte zostavu Export Sodexo. Po vyexportovaní si stiahnite CSV súbor s dátami o stravenkách, ktorý potom nahrajte do Portálu Sodexo.
Pozor, portál Sodexo vyžaduje pri importe presnú zhodu nielen poľa Číslo užívateľa, ale aj mená a priezviska zamestnanca. Venujte teda pozornosť tomu, aby boli používatelia v Portáli Sodexo av Dochádzke GIRITON nielen rovnako očíslovaní, ale aj rovnako pomenovaní.

Pred prvým použitím je potrebné exportér nastaviť.

Do webovej aplikácie GIRITON sa prihláste ako administrátor. V agende Dochádzka -> Tlač vyberte "Export Sodexo" a kliknite na tlačidlo "Nastavenie exportéra". V okne s nastavením Exportéra Sodexo je potrebné vybrať, ktorá dochádzková aktivita sa má exportovať do poľa "Počet stravovacích lístkov" a ktorá aktivita sa má exportovať do poľa "Cena". Z roletky pri jednotlivých položkách teda vyberte zodpovedajúcu dochádzkovú aktivitu.
Do položky "Počet stravných lístkov" obvykle vyberiete dochádzkovú aktivitu pomenovanú ako "Stravenka". Pokiaľ túto aktivitu nemáte pridanú, bude potrebné ju pridať.
Do položky "Cena" je potrebné vybrať dochádzkovú aktivitu, ktorá udáva cenu jednej stravenky. Takáto aktivita obvykle nie je vo firemných účtoch automaticky pridaná, takže ju bude potrebné pridať, a to v Menu užívateľ -> Dochádzka -> Dochádzkové aktivity -> +Pridať -> Poznámka. Do poľa Názov Aktivity dajte napr. "Stravenka - Hodnota", v poli "Dátový typ" zvoľte Celé číslo, do poľa "Predvolená hodnota" napíšte východiskovú hodnotu stravenky (teda treba "150"), zapnite voľbu "Prenášať najnovšiu hodnotu" a potvrďte pridanie.