Zoznam osôb online

Dochádzka Giriton dovoľuje zverejňovať rôzne dáta cez REST api, viz. dokumentácia https://docs-sk.giriton.com/article/167-rest-api. Cez REST api je možné publikovať napríklad zoznam aktuálne prítomných zamestnancov spolu s ich prebiehajúcou aktivitou, časom príchodu, aktuálnou smenou atď. Tieto dáta môžete spracovať vo vašom internom systéme, alebo napríklad zobraziť na webovej stránke.

Pre firmy, ktoré si chcú jednoducho zobraziť zoznam prítomných zamestnancov, sme pripravili webovú miniaplikáciu na adrese https://is.giriton.com/attoverview/. Po otvorení tejto webovej appky sa vás systém spýta na API Token. Tento token si vygenerujete v agende Spárované zariadenia. API Token vložíte do webovej stránky a po potvrdení rovno uvidíte zoznam aktuálne prítomných zamestnancov spolu s ďalšími informáciami o ich dnešnej dochádzke. Zoznam sa automaticky obnovuje, takže zobrazuje vždy aktuálne dáta. V pravej hornej časti obrazovky je možné upraviť nastavenie zobrazenia dát.

Pozor: API Token zostáva uložený v danom webovom prehliadači a je možné ho z prehliadača dostať von. API Token slúži ako heslo na overenie prístupu na REST api a malo by sa s nim nakladať ako s heslom. Pri pridaní API Tokenu je možnosť dodatočne obmedziť oprávenia tomuto tokenu. Pre účely tejto webovej aplikácie je vhodné pre API Token ponechať iba oprávnenia na Prezeranie aktuálneho stavu dochádzky.