Vyrovnávacie obdobie pre plánovanie zmien

V Giritone je možné vo zvolenom časovom období (mesiac, kvartál, polrok) sledovať, či majú zamestnanci v zmenách naplánovaný rovnaký počet hodín, aký by správne podľa Fondu pracovného času mali odpracovať.

PRÍKLAD

Trojmesačný pracovný fond je 512h, plánujete ale 500h.

Vyrovnávacie obdobie v smenách počíta podľa vzorca Plánovaný pracovný čas - Fond pracovného času. Giriton spočíta, že v aktuálnom kvartáli ešte zostáva naplánovať 12 hodín.

Vyrovnávacie obdobie pre plánovanie zmien sa skladá z troch aktivít:

Fond prac. doby

  1. Aktivitu vytvoríte cez Vaše meno vľavo hore - Dochádzka - Dochádzkové aktivity - Pridať - Fond prac. doby. Pokiaľ už takú aktivitu vytvorenú máte, na karte 1 Základné jej ukončite platnosť k predchádzajúcemu mesiacu, než bude začínať vyrovnávacie obdobie. Teda pokiaľ VO bude začínať od 1.4., platnosť aktivity ukončite k 31.3.
  2. Novej aktivite nastavte začiatok platnosti od dátumu, od ktorého má začínať prvé vyr. obdobie (teda napr. začiatok najbližšieho kvartálu).
  3. Aktivita defaultne počíta svoju hodnotu ako Týždenný pracovný čas/5 pracovných dní v týždni * počet pracovných dní v mesiaci. Pri TPD 40h je to teda napr. 40/5*21=168h.

    - Na karte 4 Ostatné je potrebné zvoliť, či majú byť do Fondu započítavané aj sviatky a víkendy, defaultne sú zahrnuté len nesviatočné pracovné dni.

    - Ďalej je potrebné zvoliť, aké obdobie má aktivita sledovať. Pri kvartálnom vyrovnávacom období bude v kolónke Platné od Začiatok aktuálneho štvrťroka a Platné do Koniec aktuálneho štvrťroka.

  4. Ak má toto Vyrovnávacie obdobie platiť iba pre vybraných zamestnancov, na karte 5 Platí iba pre pridajte vybrané stredisko alebo značku týchto zamestnancov.

Plánovaná pracovná doba

  1. Aktivitu vytvoríte cez Vaše meno vľavo hore - Dochádzka - Dochádzkové aktivity - Pridať - Plánovaná pracovná doba. Pokiaľ už takú aktivitu vytvorenú máte, na karte 1 Základné jej ukončite platnosť k predchádzajúcemu mesiacu, než bude začínať vyrovnávacie obdobie, rovnako ako pri Fonde prac. doby.
  2. Novej aktivite nastavte začiatok platnosti k rovnakému dátumu, aký ste nastavili pri Fonde prac. doby.
  3. Aktivita defaultne počíta iba zmeny, ktoré sú plánované v nesviatočné pracovné dni. Ak sa majú počítať aj zmeny plánované cez víkendy a počas sviatkov, označte tieto možnosti na karte 4 Ostatné.

    - Kolónky Platné od a Platné do musia byť nastavené rovnako, ako máte nastavené pri Fonde prac. doby.

  4. Ak má toto Vyrovnávacie obdobie platiť iba pre vybraných zamestnancov, na karte 5 Platí iba pre pridajte vybrané stredisko alebo značku týchto zamestnancov.

Suma vybraných aktivit

  1. Aktivitu vytvoríte cez Vaše meno vľavo hore - Dochádzka - Dochádzkové aktivity - Pridať - Suma vybraných aktivít. Aktivitu si pomenujte (napr. ako Vyrovnávacie obdobie). V tejto aktivite bude zobrazený práve rozdiel medzi Fondom a naplánovanými zmenami.
  2. Dátový typ zostane Trvanie, Operation zostane SUM, zaškrtnite možnosť Sčítať mesačné hodnoty.
  3. Do tabuľky Sčítané aktivity pridajte Fond prac doby a Plánovanú pracovnú dobu. Pri Fonde prac. doby v tabuľke zaškrtnite možnosť Invertovať znamienko a kliknite na Vybrať.
  4. Na karte 1 Základné tejto aktivite priraďte systémovú značku $activity.displayEmptyValues, dátum začiatku platnosti musí byť nastavený rovnako ako pri Fonde prac. doby a Plánované prac. doby.
  5. Ak má toto Vyrovnávacie obdobie platiť iba pre vybraných zamestnancov, na karte 5 Platí iba pre pridajte vybrané stredisko alebo značku týchto zamestnancov.
Vytvorenie Sumy vybraných aktivít
Ako pridať systémovú značku do Sumy vybraných aktivít