Export do PAMICA

Po prihlásení do webovej aplikácie v agende Dochádzka prepnite na požadovaný mesiac.

Vpravo hore kliknite na tlačidlo Tlač, vyberte tlačovú zostavu Export PAMICA a po dokončení operácie si stiahnite súbor s dátami o dochádzke.

Pokiaľ si prajete z GIRITONu exportovať ďalšie dochádzkové aktivity, ktoré máte v mzdovom softvéri vytvorené, môžete si exportér sami nastaviť. V agende Dochádzka - Tlač - Export PAMICA - Nastavenie exportu vyplňte do poľa Kód aktivity rovnaký kód, aký je použitý v PAMICA, nastavte potrebné atribúty a uložte zmeny.

Pre správne spárovanie osôb v GIRITONe a PAMICA je nutné mať rovnako nastavené pole Číslo zamestnanca v GIRITONe v agende Personalistika a Osobné číslo, resp. Číslo pracovného pomeru v mzdovom softvéri. Tieto čísla je možné do GIRITONu naimportovať pri úvodnom importe zamestnancov, alebo ich neskôr doplniť ručne.

(Ne)prítomnosti, ktoré sa z GIRITONu exportujú (v zátvorke je uvedený kód PAMICA): Práca Celkom (C01), Dovolenka (V01), Choroba (N01), Platené voľno (V03), Neplatené voľno (V04), Paragraf (N05 ), Služobná cesta (V12).

Pokiaľ máte v PAMICA vytvorených na mieru viac aktivít rovnakého typu (napr. Lekár uznaný a Lekár štandardný) majú tieto aktivity v PAMICA rovnaký Kód (v prípade Lekára je to napr V03). Ak chcete z GIRITONu do každej z týchto aktivít exportovať inú dochádzkovú aktivitu, bude potrebné začať okrem Kód (ktorý je pre obe aktivity rovnaký) používať aj pole Dochádzka Kód (práve pre rozlíšenie jednotlivých aktivít). Tzn. najprv v PAMICA k obom aktivitám doplňte do poľa Dochádzka kód nejaké unikátne číslo, a to v sekcii Mzdy/Definícia zložiek miezd (zložiek neprítomnosti). Následne v Giritone v nastavení exportéra PAMICA vyplňte tento kód do rovnomenného stĺpca Dochádzka kód. Pokiaľ v PAMICA nemáte na mieru vytvorené rôzne varianty rovnakej aktivity, tento bod sa vás netýka.

Import dát do PAMICA - prvé nastavenie

Pred prvým importom dát do PAMICA je nutné vykonať jednorazové nastavenie.

V hornej lište PAMICA kliknite na položku Nastavenia > Globálne nastavenie.

V paneli naľavo vyberte na položku Dochádzka.

Vyberte položku Časové údaje vykazovať v minútach (napr. 1:15) a zaškrtneme položku Používať dochádzkový systém.

Na uloženie použijeme klávesovú skratku Ctrl+Enter.

Import dát do PAMICA - samotný import

V hornej lište PAMICA kliknite na položku  Súbor > Dátová komunikácia > Import dochádzky.

Vyberte súbor, ktorý ste exportovali z Dochádzky GIRITON a kliknite na Ďalej.

V nasledujúcom okne sa objaví výpis, ktorý odporúčame dôkladne prečítať a potom kliknúť na Dokončiť.

Ukážka konkrétneho nastavenia exportu do PAMICA