Import dochádzky z iných systémov

Štandardne sa dochádzka do Giritonu vkladá z nástenných pichačiek Giriton, z mobilnej appky Moja Dochádzka alebo z hlavnej webovej aplikácie. Môžu ale nastať situácie, kedy máte jednotlivé príchody a odchody vašich užívateľov vedené v inom systéme a tieto údaje chcete preniesť do Giritonu. Typicky tieto situácie nastávajú, ak máte vlastný prístupový systém, z ktorého chcete prenášať príchody a odchody do Giritonu. Poprípade ak máte vnútropodnikový systém (napr. cloudovú telefónnu ústredňu) a udalosti z nej (napr. "Operátor prijal hovor") chcete vkladať do Giritonu ako udalosti dochádzky (napr. "aktivita Telefón, začiatok"). Na vkladanie dochádzky z iných systémov do Giritonu máte nasledujúce možnosti.

Priama integrácia

Na niektoré systémy iných dodávateľov, ktoré umožňujú vkladanie dochádzky, alebo tvoria udalosti, z ktorých sa dá dochádzka generovať, má Giriton pripravenú priamu integráciu. Jedná sa napríklad o Fidoo, Digitálny tachograf, 2N Access Commander alebo Cloudtalk. V týchto prípadoch je nastavenie integrácie obvykle najjednoduchšie.

Vkladanie dochádzky cez REST API

Pre systémy, ktoré umožňujú zasielanie dát cez REST API, máme pripravené REST API aj na vkladanie dochádzky. Ak umožňuje Váš prístupový systém zasielanie REST API správ, môžete si vytvoriť prepojenie s Giritonom tak, aby sa udalosti z prístupového systému (napr. "priechod čítačkou Hlavné dvere-vstup") prepísala ihneď do Giritonu ako "Príchod". Prenos dát cez REST API je teda plne automatický a keď sa nastaví, nebýva už potreba do automatickej synchronizácie ručne zasahovať. Viac informácii o REST API nájdete tu.

Import dochádzky pomocou Excelu

Pokiaľ Váš interný systém nie je medzi tými, s ktorými má Giriton priamu integráciu, ani neponúka zasielanie udalostí cez REST API, môžete dáta z neho prenášať do Giritonu ručne formou Excelového súboru. Teda obvykle by ste napríkald raz týždenne alebo po konci mesiaca z Vašeho systému stiahli priechody do Excelu v tomto formáte, ktorý potom naimportujete do webovej aplikácie Giriton.